Substante si produse chimice

tipareste trimite pe mail

 Substanţe şi produse chimice

Detalii

Autor: APM Satu Mare,
Adăugat: 2010-09-29 15:36:53
Ultima actualizare: 2010-09-29 15:37:20

Taguri

Managementul şi monitorizarea substanţelor şi preparatelor chimice periculoase prezintă interes deosebit din partea tuturor factorilor responsabili datorită riscului pentru mediu şi sănătatea umană.

Industria chimică a înregistrat o creştere la nivel mondial. În Uniunea Europeană, producţia de substanţe chimice toxice a crescut în aproape acelaşi ritm cu producţia industriei chimice. Fenomenul globalizării duce la deplasarea problemelor de mediu spre ţările în curs de dezvoltare şi la reimportul pericolelor prin intermediul poluării transfrontaliere şi a produselor contaminate.

Recent, s-au adoptat politici importante şi documente normative în domeniul gestionării substanţelor chimice, atât la nivel european, cât şi la nivel internaţional. În ceea ce priveşte Uniunea Europeană, acestea includ legislaţia privind înregistrarea, evaluarea şi autorizarea substanţelor chimice (REACH), intrată în vigoare în anul 2007.

La nivel internaţional, s-a adoptat o abordare strategică a gestionării internaţionale a substanţelor chimice (SAICM). În plus, s-a adoptat sistemul global armonizat (GHS) de clasificare şi etichetare şi au intrat în vigoare Convenţia de la Stockholm privind poluanţii organici persistenţi (POP) şi Convenţia de la Rotterdam privind procedura de consimţământ prealabil în cunoştinţă de cauză (PIC).


X

Clic aici pentru a închide hartaAlegeți un județ de pe hartă pentru a fi redirecționat spre autoritatea locală.