Evenimente

tipareste trimite pe mail

 Descriere

Detalii

Autor: APM Satu Mare,
Adăugat: 2010-09-29 15:09:37
Ultima actualizare: 2010-10-01 14:41:24

Taguri

Deceniul 2005 – 2014 a fost declarat de Naţiunile Unite DECENIUL EDUCAŢIEI PENTRU O DEZVOLTARE DURABILĂ.

Educaţia privind mediul este un proces care are ca scop îmbunătăţirea calităţii vieţii prin asigurarea oamenilor cu „uneltele” de care au nevoie pentru a rezolva şi împiedica problemele de mediu. Educaţia de mediu poate ajuta oamenii să câştige cunoştinţe, deprinderi, motivaţii, valori şi angajamentul de care au nevoie pentru a gospodări eficient resursele pământului şi de a-şi asuma răspunderea calităţii mediului.

„ Natura şi educaţia sunt asemănătoare, căci educaţia transformă pe om şi prin această transformare creează natura”.

Protecţia şi conservarea mediului este o problemă globală, fundamentală şi constituie obiectul cooperării statelor şi a altor entităţi teritoriale, având obligaţia de a supraveghea şi evalua starea mediului, de a interveni pentru prevenirea şi repararea deteriorării acestuia. Educaţia în domeniul ocrotirii naturii trebuie să înceapă din copilărie şi să fie continuată în timpul anilor de şcoală, cât şi în afara şcolii.

In  acest  context  organizarea de diverse acţiuni de informare şi conştientizarea comunităţii, pornind de la generaţiile tinere până la cele adulte, au un rol foarte important în dezvoltarea durabilă a societăţii.


X

Clic aici pentru a închide hartaAlegeți un județ de pe hartă pentru a fi redirecționat spre autoritatea locală.